San Francisco

17 september 2016 - Burlingame, California, Verenigde Staten

Na een prima vlucht met de klm waar Benco weer hele fijne plaatsen met extra veel beenruimte had geregeld kwamen we na 11 uur aan in San Fransisco.
Eerst ruim een half uur in de rij voor de immigratie en toen met een onbemande soort monorail naar de autoverhuur.
Daar schrokken we ons rot, er stond een mega rij bij de balie van Avis. Het was duidelijk spitsuur en er is deze week ook een hele grote ICT beurs hier.
Alhoewel we de rij zelf op anderhalf uur wachten hadden ingeschat waren we toch na 3 kwartier aan de beurt en konden we met onze gehuurde jeep op stap.
Eerst maar naar het hotel wat redelijk dicht bij het vliegveld aan de baai ligt.
Na even uitgerust en ons opgefrist te hebben zijn we met de auto naar het centrum gegaan.
Eerst maar naar de fishermans wharf de zeeleeuwen kolonie bekijken en wat eten.
Na een rit dwars door de stad vonden we een public parking vlakbij.
Amerika is echt zoals je op tv of in film ziet.
Een multiculturele bevolking , de mensen zijn ontzettend vriendelijk, zeker in de restaurants en winkels, en veel zwervers in de stad en veel ontzettend dikke mensen, je weet niet wat je ziet....
We hebben geslenterd over de pier en zagen de Golden Gate brug en alcatraz liggen en natuurlijk de zeeleeuwen. De Golden Gate brug was van die afstand niet rood maar vandaag gaan we erover heen met de auto naar Sauselito aan de overkant en naar het Golden Gate park. Daarna de stad in want ik baal ontzettend , mijn mobiel laadt namelijk niet meer op. Inmiddels is hij leeg en het probleem zit waarschijnlijk in de aansluiting van de oplader die in mijn mobiel zit.
Ik heb er weinig hoop op dat men het kan oplossen maar misschien is er een andere oplossing. Ikea heeft tenslotte ook allerlei dingen zoals lampen en nachtkastjes waar je je mobiel alleen maar hoeft op te leggen en dan laadt hij op. We zijn hier in het land van de onbegrensde mogelijkheden dus wie weet.... ik baal er vreselijk van, heb mijn tablet wel maar ik maakte ook altijd heel veel foto's met mijn mobiel en ik kan niet WhatsAppen nu.
Vanavond nog even wat gedronken in de bar van het restaurant naast ons hotel om zo snel mogelijk in het Carlifornische ritme te komen.
Om 20.50 naar bed en met horten en stoten geslapen tot 4 uur.Dat is voor mij heel lang maar ik was ook bek af toen mijn vakantie begon door het vele werken en de stress van de laatste tijd.
Vanaf vandaag gaat onze reis echt beginnen. Ik kruip nog heel even mijn bed in, het is hier nu half 5,'s morgens, er is 9 uur tijdsverschil.
Het is hier trouwens wel ontzettend duur, daar schrik je je echt wild van $9 voor een biertje en als je uit eten gaat komt er nog 20% fooi bij maar dat schijnt alleen hier en in Las Vegas zo duur te zijn, we zullen zien.
We gaan trouwens niet naar Alcatraz dat kost $ 138 en Benco is er al meerdere keren geweest.
Je kan een rondvaart eromheen maken $ 38 voor een uur.
Een dag op de hop on en hop off bus $ 48.
ik kruip nog even in mijn bed, wordt vervolgd...