Hilltribes

22 oktober 2015 - Sóc Sơn, Vietnam

Vanmorgen was het weer vroeg uit de veren.
6.00 ontbijten in de bar v d lodge die speciaal voor ons openging.
Gisteravond hadden we onze keuze al moeten doorgeven en het stond dan ook in no time voor onze neus.
Het was alleen zoooooo veeeeel......
Benc had yoghurt met muesli en fruit besteld en kreeg een heel bord met vers fruit erbij. Ik toast met verse ananasjam en een pannenkoek met bananenjam en roerei.
Maar de toast was zo dik dat dat al behoorlijk vulde. Bovendien kwamen ze met 2 portie's met elk 2 van die dikke boterhammen en 3 pannenkoeken en roerei met spek. We hebben in een klein uur zo veel mogelijk opgegeten en Benc die nooit ontbijt heeft zichzelf nog door een toast met jam heen geworsteld.
Daarna weer naar de entree gelopen waar gelukkig nog maar 2 rode dhao dames waren. Ik ben toch maar naar ze toegelopen omdat ik de eerste dag toen we ze spraken beloofd had om wat te kopen.
Ik voelde me toch een beetje schuldig omdat we gisteren niets gekocht hadden.
De dames kregen bijna ruzie om wie er iets aan mij mocht verkopen dus zei ik van allebei wat te kopen.
Een heb ik mijn fleecevest nog gegeven dat heb ik toch niet meer nodig met de hitte hier. Een sjaal en een schots en scheef genaaid kussenhoesje rijker en 650.000 dong armer zette Benc ons op de foto.
Inmiddels was er een 3e rode wat oudere dame bijgekomen die perse wilde dat ik iets van haar kocht.. Hier had ik geen zin in ., ik stopte haar wat kleindgeld toe maar ze werd boos en wilde dat ik iets kocht en ging zelfs op de autoramen slaan.
Gelukkig reed de chauffeur toen weg.
Na een tocht van 3 1/2 uur over hele slechte smalle wegen kwamen we bij de markt van de hilltribes aan. Ik vond het een beetje genant om daar met mijn grote camera te lopen maar Kung zei dat ze dat helemaal niet erg vonden en dat was ook zo.
Het was een hele bijzondere ervaring.
Amper toeristen en heel veel verschillende bergstammen die heel vriendelijk waren. We hebben heel wat foto's gemaakt.
Daarna zijn we gaan lunchen tussen allemaal Vietnamezen. Met stokjes zelfs de rijst, ik ga het nog eens leren....
Daarna nog een wandeling tussen de rijstvelden gemaakt. In het dal stond de rijst er nog op. Een mooi gezicht.
Verderop nog een theeplantage bezocht en hier kregen we onze 2e tropische regenbui van vandaag. Snel de regenponcho's weer aan en 5 minuten later was het al weer droog.
De mensen zijn voornamelijk arm in dit gebied op de grens met China.
Veel bamboe huizen soms met klei en soms van steen. En vooral heel veel stof overal.
Het is wel ontzettend groen en er groeit dan ook van alles. Ook heeft bijna iedereen kippen en eenden voor de slacht. We keken uit op China en zijn in Lao Cai nog bij de Chinese grens gaan kijken. De grens wordt gevormd door de rode rivier en aan de overkant van de brug was de grenspost
Daarna naar een restaurant waar we door onze minibus zouden worden opgehaald. Nu zijn we net weer in Hanoi aangekomen.
Morgen weer een nieuwe belevenis.

1. Lia:
    22 oktober 2015
    Hallo marion,

Wat een prachtige belevenissen allemaal.
    Je weet het ook prima te vertellen!!
    Leuk om te lezen.
    Nog een een fijne voortzetting van jullie vakantie gewenst.
    Groet Lia
  2. Gerrit:
    23 oktober 2015
    Hallo Marion en Benco,
    Mooi beschreven en persoonlijke verhalen. Kan me de gevoelens die je af en toe bekruipen ook goed voorstellen. Is er in het degelijks leven trouwens nog wat te merken van de Vietnam oorlog? Is er nog wat tegenstelling tussen Noord en Zuid? Kijk alweer uit naar je volgende episode en je foto's op FB. Veel plezier nog
    Groeten Gerrit